Savinelli 1876 - BLACK CAVENDISH
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Savinelli 1876 - BLACK CAVENDISH
Kupiłem ten tytoń w łodzkiej trafice. Puszka odkręcana, 50 gr. Jakiś czas trwało nim ją otworzyłem, bo uzdatniałem świeżo kupine fajki na ebay`u (używane, które jako nowicjusz po raz pierwszy uzdatniałem - dzięki forum oraz książeczce "Nowa-stara fajka" Macieja-THX). Powiem tak: tytoń jest dobry... wiem, że firma "nie lubi" kolegów doświadczonych, ale tytoń warty jest grzechu... zapach i smak orzechowy... dosyć mocny... jakby z nutą korzenną, ale jednak bardziej orzechową... pali się wyśmienicie... długo i w pełnym nie zmieniającym mimo przygaszenia smaku. Warty polecenia.
Kto postępuje według reguł, najczęściej wywraca się o przypadek - Wojciech Bartoszewski
Re: Savinelli 1876 - BLACK CAVENDISH
Ja bym jednak powstrzymał się od pewnego rodzaju uogólnień. Tytoń Savinelli z firmą Savinelli łączy pewnie nazwa (która być może i do czegoś zobowiązuje, a ja węszę tu KundK GMBH).Ferroaras pisze:że firma "nie lubi" kolegów doświadczonych
Natomiast uogólniając, powiedziałbym, że w fajczarskim świecie, firma Savinelli jest jedną z najbardziej znanych, cenionych i lubianych marek włoskich.
UkłonY,
[...]