CARNAUBA CAR WAX
Moderator: Moderatorzy
- almik
- Fajkowy Dyskutant
CARNAUBA CAR WAX
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze stosowaniem do pielęgnacji fajeczki kosmetyków samochodowych zawierających carnaubę jak np.
- CARNAUBA CAR WAX - mleczko
- CARNAUBA CAR WAX - pasta ?
Prosiłbym o opinie
- CARNAUBA CAR WAX - mleczko
- CARNAUBA CAR WAX - pasta ?
Prosiłbym o opinie
Niech nam fajka pomyślności nigdy nie zagaśnie (BLF).
- Klaudiusz
- Fajczarz Weteran
Wydaje mi się, że jeżeli coś zostało stworzone do pielęgnacji lakieru samochodowego, to powinno do tego służyć. Uważam też, że do pielęgnacji wrzośca nie ma nic lepszego niż całkowicie naturalny wosk Carnauba. Tu nasuwa mi się pytanie - po co wyważać już otwarte drzwi? - szukać jakichś innego przeznaczenia specyfików skoro Carnauba jest dostępna na naszym rynku i wcale nie jest droga...?
P.S. Dla niewiedzących gdzie kupić wosk:
Carnaubę można nabyć na Allegro u tego człowieka.

Ostatnio zmieniony 29 października 2007, 02:39 - pn przez Klaudiusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Fajczarz Weteran
Tylko, że aktualnie to nie ma tego w ofercie...Trzeba zgłaszać zapotrzebowanie, czy jak? A co z cenami i w jakiej formie wosk ten jest dostarczany. A w trafice pana Najsztuba to już tylko w porcjach po 280g można kupić. Oczekuję na info.Klaudiusz pisze:
PZDR
-
- Fajczarz Weteran
Jak carnauba tak w ogóle w sprzedaży się przedstawia to wiem, nie wiedziałem jedynie w jakiej formie u tego sprzedawcy można ją nabyć.
Parę dni temu w trafice p. Najszyba porcja 33g jeszcze była, teraz już tylko 280g, a fajki odnawiam dla siebie, a nie całej rodziny, zatem wystarczy mi mniejsza porcja...
PZDR
Parę dni temu w trafice p. Najszyba porcja 33g jeszcze była, teraz już tylko 280g, a fajki odnawiam dla siebie, a nie całej rodziny, zatem wystarczy mi mniejsza porcja...
PZDR
- Klaudiusz
- Fajczarz Weteran
Aukcja się już wprawdzie zakończyła, ale można ją jeszcze zobaczyć pod TYM adresem. Sam nabyłem tam zapas na całe życiePan Abażur pisze:Oczekuję na info

Myślę, że jeżeli ów allegrowicz w danej chwili nie posiada wosku w swojej ofercie można by do niego maila z zapytaniem skrobnąć, pewnie wtedy wystawiłby na aukcję.
Jako, że link do aukcji po pewnym czasie wygasa napiszę co w tej akucji było:
WOSK CARNAUBA - PIELĘGNACJA WRZOŚCA 33g
Przedmiotem aukcji jest:
Wosk Carnauba
Najlepszy środek do konserwowania/polerowania/nabłyszczania drewna wrzośca.
Carnauba to bardzo twarda, całkowicie bezbarwna i przezroczysta
wydzielina liści pewnych palm brazylijskich
materiał: wosk
opakowanie: torebka strunowa
produkcja: Niemcy
Cena: 13,90,-zł + koszt przesyłki
Fotka wosku z tej aukcji:

-
- Fajczarz Weteran
- Klaudiusz
- Fajczarz Weteran
Panie Abażur - daj znać czy napisanie maila do tego gościa zaowocowało jakimiś konkretnymi informacjami z jego strony. Przy okazji dowiemy się czy warto się trudzić i pisać w razie potrzebyPan Abażur pisze:Pisząc poprzedni post wysłałem tez e-mail do tego sprzedawcy.
Dzięki za info, aukcję sobie obejrzałem.
PZDR

Pozdrawiam
-
- Fajczarz Weteran
Witam Pana wosk powinniśmy mieć jutro na stanie jest to wosk carnauba 33g w cenie 13,9 za sztukę podaję link do naszej aukcji jak wygląda
> http://www.allegro.pl/item246203109_wos ... a_33g.html
pozdrawiam
Wojtek
No to kwestia jasna. Dobrze,że jest. Choć szkoda, iż w trafice już zniknęła. Niby powód banalny, ale liczyłem, że przy okazji wezmę parę wyciorków, fitrów itp. a tu koszty przesyłki mi się podwoiły. Trudno - nikt nie mówił, iż będzie łatwo.
A jak otrzymana carnauba sprawdza się w użytkowaniu? tzn. jakościowo jest dobra?!
PZDR
> http://www.allegro.pl/item246203109_wos ... a_33g.html
pozdrawiam
Wojtek
No to kwestia jasna. Dobrze,że jest. Choć szkoda, iż w trafice już zniknęła. Niby powód banalny, ale liczyłem, że przy okazji wezmę parę wyciorków, fitrów itp. a tu koszty przesyłki mi się podwoiły. Trudno - nikt nie mówił, iż będzie łatwo.
A jak otrzymana carnauba sprawdza się w użytkowaniu? tzn. jakościowo jest dobra?!
PZDR
- Klaudiusz
- Fajczarz Weteran
Dzięki za informacje. Co do jakości - trudno mi jeszcze określić wszystkie właściwości tego wosku. Narazie wiem tylko, że ma bardzo wysoką temperaturę topnienia
i z racji tego na filc muszę go nakładać z pomocą zapalniczki a potem polerować fajkę niemal przyłożoną do włączonej suszarki do włosów. Po roztopieniu wosk w przeciągu paru sekund zamienia się w kamień
. Jest to mój pierwszy wosk, więc jeszcze przyjdzie czas na refleksje
Niedługo postaram się zrobić fotki i zademonstrować jak wyglądają po polerowaniu.
Pozdrawiam

Niedługo postaram się zrobić fotki i zademonstrować jak wyglądają po polerowaniu.
Pozdrawiam
-
- Fajczarz Weteran
Sprzedawca wysłał mi e-maila:
Witam
Wosk carnauba 33gramy jest dostępny na aukcji allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=255878292
pozdrawiam
Wojtek
Niby nie musiał,bo i tak napisał, że niebawem wstawi,to sobie mógłbym sprawdzić, ale miło to jego strony...
Z kolei z Trafiki pana N. brak wieści na moje zapytanie...
PZDR
Ps. Qrczę-nie mam suszarki, nawe jak miałem włosy do połowy pleców to nie miałem...Pewnie zostaje mi robota nad gazówką...
Witam
Wosk carnauba 33gramy jest dostępny na aukcji allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=255878292
pozdrawiam
Wojtek
Niby nie musiał,bo i tak napisał, że niebawem wstawi,to sobie mógłbym sprawdzić, ale miło to jego strony...
Z kolei z Trafiki pana N. brak wieści na moje zapytanie...
PZDR
Ps. Qrczę-nie mam suszarki, nawe jak miałem włosy do połowy pleców to nie miałem...Pewnie zostaje mi robota nad gazówką...
-
- Fajczarz Weteran