Wkład Zippo

Tu możemy porozmawiać o wszystkim co fajki dotyczy a fajką nie jest

Moderator: Moderatorzy

Robinson
Pykacz
Pykacz
Posty: 65
Rejestracja: 19 września 2013, 14:56 - czw
Lokalizacja: Brzozów

Wkład Zippo

Post autor: Robinson » 24 września 2013, 17:25 - wt

Witam.
Zastanawiam się nad kupnem fajkowej zapalniczki Zippo i na fajkowo.pl znalazlem wkład fajkowy za niecale 40zł. I moje pytanko - można używać do odpalania samego wkładu? Reszta zapalniczki to jedynie obudowa, więc samym wkładem by się chyba dało. Proszę o ciekawe :D odpowiedzi.
Fajka w ustach to dowód na to, że bez wątpienia jesteś człowiekiem.
tatar.tatar
Fajczarz
Fajczarz
Posty: 224
Rejestracja: 17 listopada 2008, 14:17 - pn

Re: Odp: Wkład Zippo

Post autor: tatar.tatar » 24 września 2013, 18:52 - wt

Sam wkład pozostaje nieszczelny od spodu co w najlepszym wypadku spowoduje szybką ucieczkę benzyny. Istnieje niestety także możliwość zapłonu co może skończyć się dość głupio. Uważam że samego wkładu nie da się używać i nie warto nawet próbować.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
elvislike
Moderator
Moderator
Posty: 1931
Rejestracja: 23 grudnia 2004, 13:00 - czw
Lokalizacja: lublin

Re: Wkład Zippo

Post autor: elvislike » 25 września 2013, 12:44 - śr

generalnie, tak jak w powyzszym poscie.
zawsze mozesz zakupic produkt zippopodobny i zasadzic ow wklad. jesli uwazasz, ze nie wypada paradowac z zippopodobnym to trzeba zainwestowac w oryginalna zapalniczke. trzecim, msz ciekawym, wariantem jest (uzywany z powodzeniem przeze mnie) taki nimrod...
pozdrawiam.
we are not what we eat, we are what we don't shit... (hugh romney)
Robinson
Pykacz
Pykacz
Posty: 65
Rejestracja: 19 września 2013, 14:56 - czw
Lokalizacja: Brzozów

Re: Wkład Zippo

Post autor: Robinson » 14 października 2013, 09:32 - pn

mam obudowe z zapalniczki od Caro. wymiary wkładu użytego w tej zapalniczce to dł: 3,2 cm, wys: 4,9 ( razem z tym jakby kominem), szer: 1,1 w najszerszym miejscu. jak sie wkłada ten wkład to pozostaje na dole pusta przestrzeń, tak 0,5 cm. nie wiem czy w Zippo tez tak jest?

Jakbym wkład zippo zapakował do tej obudowy byłoby?
Fajka w ustach to dowód na to, że bez wątpienia jesteś człowiekiem.
Awatar użytkownika
Steppenwolf
Początkujący
Początkujący
Posty: 18
Rejestracja: 01 lutego 2010, 10:41 - pn

Re: Wkład Zippo

Post autor: Steppenwolf » 14 października 2013, 18:49 - pn

W zippo nic nie zostaje. Wkład jest dopasowany. Opiera się na dnie obudowy. Kup byle jaką zapalniczkę benzynową za 5zł i masz obudowę. Mam tak dwa komplety: obudowa zippo - wkład zippo oraz obudowa ??? - wkład zippo. Obydwa działają.
Robinson
Pykacz
Pykacz
Posty: 65
Rejestracja: 19 września 2013, 14:56 - czw
Lokalizacja: Brzozów

Re: Wkład Zippo

Post autor: Robinson » 14 października 2013, 19:13 - pn

No w tej od caro zostaje właśnie luz razme z tym wkładem od nich...
przeszkadza to w czymś?
Fajka w ustach to dowód na to, że bez wątpienia jesteś człowiekiem.
Awatar użytkownika
Steppenwolf
Początkujący
Początkujący
Posty: 18
Rejestracja: 01 lutego 2010, 10:41 - pn

Re: Wkład Zippo

Post autor: Steppenwolf » 14 października 2013, 22:41 - pn

Nie wiem :) Sam sprawdź... jeśli działa... jeśli wkład nie wpada do środka przy odpalaniu... Może coś podłóż, jakiś kawałek gumy czy korka? Benzyna z wkładu nie powinna wyciekać.
tatar.tatar
Fajczarz
Fajczarz
Posty: 224
Rejestracja: 17 listopada 2008, 14:17 - pn

Re: Wkład Zippo

Post autor: tatar.tatar » 15 października 2013, 10:26 - wt

Ja bym w takim wypadku na dno dał kawałek filcu, lub wręcz nieco waty ;)
Robinson
Pykacz
Pykacz
Posty: 65
Rejestracja: 19 września 2013, 14:56 - czw
Lokalizacja: Brzozów

Re: Wkład Zippo

Post autor: Robinson » 15 października 2013, 11:23 - wt

Dziękuję za rady, ale kupię razem z wkładem tanią benzynowkę o wymiarach jak Zippo i włorze do niej wkład
Fajka w ustach to dowód na to, że bez wątpienia jesteś człowiekiem.
jony
Fajczarz
Fajczarz
Posty: 284
Rejestracja: 19 grudnia 2004, 15:54 - ndz
Lokalizacja: Chełm

Re: Wkład Zippo

Post autor: jony » 15 października 2013, 13:41 - wt

Za ok. 50 pln można już kupić oryginalną, więc chyba nie ma sensu kombinować.
pozdrawiam - jony
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria”